Рятувальники застерігають – будьте обережними та дотримуйтесь правил пожежної безпеки у побуті!

Шановні мешканці району! Як свідчить досвід минулих років у теперішній період частішають пожежі, спричинені порушенням правил експлуатації електрообігрівальних приладів та пічного опалення, перевантаженням електромережі. Нерідко пожежі також трапляються і від необережного поводження з вогнем, у першу чергу з вини осіб, які зловживають спиртними напоями.

У зв’язку з цим рятувальники звертаються до населення з проханням не використовувати для обігріву приміщень газові плити, обігрівачі з відкритою поверхнею накалювання та саморобного виготовлення.

Не ставити обігрівачі близько до меблів, штор та інших легкозаймистих речей. Найбезпечніше користуватися масляними радіаторами. Залишаючи приміщення чи лягаючи спочивати, потурбуйтеся про те, щоб усі електроприлади були вимкнені.

Не вмикайте прилади, що іскрять та перегріваються, а також декілька потужних споживачів електроенергії одночасно. Стосовно пічного опалення – основними причинами виникнення пожеж є результатом того, що у повсякденних турботах, рятуючись від холоду, люди проявляють недбалість, не звертають увагу на дотримання елементарних правил пожежної безпеки.

Майже всі пожежі з трагічними наслідками виникають у житловому секторі, переважно сільської місцевості. Постійно слідкуйте за станом опалювальних печей та димарів, своєчасно їх ремонтуйте!

Загоряння найчастіше відбуваються через перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також у результаті застосування для розпалювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топки або зольника вуглин тощо. Запам’ятайте! Слід постійно піклуватися про належний стан протипожежного захисту своїх помешкань та вміти кожному перегороджувати шлях розлюченому полум’ю. Шановні громадяни! Лише спільними зусиллями ми зможемо відвернути біду. Бережіть своє життя та оточуючих вас людей!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *