Історія одного кохання

Кажуть, що справжній поет не повинен бути щасливим. Цей вислів можна віднести до долі Лесі Українки. Здається, вона народилася для щастя, адже Бог дав їй стільки талантів, але життєвий шлях виявився важким, тернистим, переповненим фізичного болю, душевних мук і нещасливого кохання…

Щастя Лесі в тому, що найрідніші люди завжди підтримували її, піклувалися про неї. Тридцять років вона боролася із невиліковною хворобою, і рідні люди, як могли, полегшували її страждання. Але жоден з них не міг захистити Лесю від неї самої, від її кохання. Вона любила без міри.

Леся Українка і Сергій Мержинський… Трагічна, безмежно сумна, але й водночас духовно висока історія кохання, далека від повної взаємності… Пам’ять про свою любов до Сергія Мержинського Леся Українка пронесла через усе своє життя, і туга за коханням, яке так і не стало долею, ятритиме душу до останнього її подиху: “Тебе нема, але я все з тобою!”.

З цією трагічною історією кохання були ознайомлені учні старших класів на літературно – музичній годині “Історія одного кохання”, підготовленій бібліотекарем Яблунецької селищної бібліотеки і вчителем української мови і літератури місцевої школи Бірюк Г. Г. Захід проходив під класичну музику Вівальді, Шопена, Шуберта і Баха.
Г. ПАРХОМЕНКО,
бібліотекар Яблунецької бібліотеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *