На Дні села у Руденці селищному голові подарували булаву

Фото зі сторінки селищної ради на Facebook

27 вересня Руденька святкувала День села, проте народні гуляння перенесли на кілька днів пізніше. Воно пройшло 30 вересня просто неба.

Більше ста жителів насолоджувались виступами аматорів місцевого осередку культури та гостей із Рихальського (вокаліст й ансамбль “Сузір’я”).

Організаторами свята були селищна рада, працівники Руденського клубу, а також сельчани, зокрема власники магазину “Ситий тато”. Не обійшлося й без нагород. Селищна рада вручила грамоти в номінаціях “Ветеран праці”, “Захисник селища”, “Багатодітна родина”, “Заквітчана садиба”, “Активіст села”, “Найкраща господиня” й подарунки найстаршій парі (прожили разом уже 68 років) і наймолодшій, найменшому та найстаршому жителю.

Варто відзначити, що і представники місцевого самоврядування не залишились без відзнак. “Ми нагородили грамотою від жителів села заступника селищного голову Валентину Сороку в номінації “Пані доброта”, – розповідає сільський бібліотекар Надія Висоцька, – а селищного голову Сергія Волощука, як “Генератора ідей”, подарувавши йому символічну булаву (дерев’яну)”.

Окрім того, на святі презентували емблему села у вигляді дзвону (допоміг у виготовленні директор районного народного краєзнавчого музею Володимир Дворецький). Адже колись у Руденьці діяв чавуноливарний завод, на якому виплавляли дзвони. Два з них переплавили у роки війни на гармати, а один є й сьогодні на території одного із храмів у Зубковичах. На ньому навіть є ідентифікаційний напис, що виплавлений у Руднє-Підлубецькій (колишня назва села).

На емблемному зображенні дзвону міститься й квітка льону. Це нагадування великої історії льонарства, що колись процвітало у селі.

Загалом же свято тривало кілька годин й було сповнене дружньою атмосферою єдності.

Г. КОЛЕСНИК

Використано фото зі сторінки селищної ради на Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *