У Мокляках відновили млин

Епопею зі збереження млина в Мокляках, розпочату ще 2012 року, коли “Народна трибуна” забила на сполох проти його перевезення в Житомир, можна вважати завершеною.

…Пронизливий вітер із дощем напередодні Покрови добряче пробирав присутніх мокляківців і гостей і ніби випробовував на якість нову “одежину” млина. А з’явилась вона завдяки опіці двох наших лісгоспів – державного та АПК. Основна ж робота лягла на плечі керівника “Рембудсервісу” Володимира Лугини. Ще б пак: він депутат у районній раді від Мокляків та ще й кандидат у депутати до об’єднаної територіальної громади. Тобто передвиборна складова заходу була очевидною, але й справу зробили неабияку: єдиний в області вітряк – у Мокляках.

В майбутньому це місце може стати міні-скансеном (музеєм просто неба), наповнять який, наприклад, рештки балярського вітряка чи інші артефакти, які ще можна знайти в районі і зберегти для нащадків. Принаймні, такими планами ділилися того дня голова обласної ради Володимир Ширма, керівники району Ігор Євтушок, Віктор Сорока.

М. МЕЛЬНИК,
“НТ”, №43

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *