У Житомирі пройшла презентація книги землячки “Порадницька гостина”

“НТ” на своїх сторінках не раз розповідала про землячку, тепер уже заслуженого журналіста України Тетяну Власюк. Її “Порадниця” вже 23 роки займає одне з провідних місць на ринку друкованих видань нашої держави. Від самого заснування очолює її наша колега, котра свій шлях у журналістику розпочинала ще юнкором у “Народній трибуні”. А згодом тодішній редактор Володимир Яценко довірив їй відповідальну посаду кореспондента-радіоорганізатора районного радіо, пізніше Тетяна Іванівна працювала в “районці” кореспондентом. Вона завжди з теплотою і вдячністю згадує ті роки, говорячи, що в її понад тридцятирічному журналістському житті було і є лише два колективи – “Народної трибуни” та нинішній.

Сьогодні маємо ще один привід, щоб написати про Тетяну Іванівну. Зараз активно проходять презентації нової, вже другої, книги автора “Порадницька гостина. Історії життя та успіху”. Ця книга виросла із її авторського проекту “Порадницька гостина”, який щомісяця передплатники мають змогу читати на сторінках газети.

Загалом за 15 років проекту в гостях у журналіста побувало більше 170 українців – талановитих, визнаних, успішних. Ті, хто дійсно своєю працею, своїм талантом творить мистецьку, наукову, спортивну славу України. Люди, чий життєвий, творчий, професійний шлях є гарним стимулом, мотивацією для самореалізації.

Матеріали перших зустрічей свого часу лягли в основу книги “Порадницька гостина. Від джерел”, що побачила світ понад 10 років тому. До неї увійшли 40 зустрічей, що відбувалися до 2004 року.

А нова книга “Порадницька гостина. Історії життя та успіху” вмістила 69 змістовних, цікавих і корисних інтерв’ю. Минулого тижня збірку презентували в Житомирі. Пройшла велика порадницька гостина в урочистому залі Дому української культури. Так називає її сама автор – велика. Адже, зазвичай, “Порадницька гостина” проходить віч-на-віч, автор і герой. А на подібних презентаціях Тетяна Іванівна має змогу розповісти загалу про талановитих українців, якими незмірно багата наша країна.

Надзвичайно приємно розпочався захід, коли з квітами завітав голова обласної ради Володимир Ширма. З ним Тетяна Власюк ходила до однієї школи у рідних Кулішах. Володимир Васильович і сам є автором книг, тому знає, наскільки важлива підтримка під час таких заходів.

З гарним і добрим словом завітали й інші земляки із Ємільчиного. Зокрема, голова райдержадміністрації Ігор Євтушок, а також редактор “Народної трибуни” Михайло Мельник.

Доброю традицією є присутність на презентаціях героїв книг. Символічно, що гостину у Житомирі відвідали артисти, життя яких тісно пов’язане із цим містом: народний артист України Вадим Крищенко та заслужена артистка України Ірина Шинкарук.

Поетичне слово Вадима Дмитровича неабияк розчулило гостей. Можливо, тому, що більшість віршів, які він декламував, – про Україну, що особливо болить нам у ці важкі для держави часи. Його вірші люблять і знають, тож закономірно, що із залу було чути, як гості закінчували фрази великого поета.

Окрасою вечора, без перебільшення, став виступ Ірини Шинкарук. Її пісні, виконані акапельно та у музичному супроводі, подарували справжнє свято для душі усім присутнім.

Ірина Шинкарук є героїнею першої книги Тетяни Власюк “Порадницька гостина. Від джерел”, що побачила світ 2004 року. Ця гостина – особлива, адже пройшла із батьком Ірини – Володимиром Шинкаруком. На жаль, після боротьби із тяжкою хворобою Володимир Федорович покинув нас у 2014 році, але залишив великий слід у культурі України, а також серцях наших співвітчизників, особливо ж – житомирян. Тому, звичайно, на порадницькій гостині не могли не згадати і про нього.

Житомиряни не приховували свого захоплення від зустрічі з героями гостини, від того, що бачать їх не з екрану телевізора, не на великій сцені, а поруч із собою, де можна взяти автограф, сфотографуватися і просто поспілкуватися у теплому і дружньому колі. Це – чи не головна цінність великої порадницької гостини.
Дякувати Богу, що є ще в Україні такі талановиті люди, є про кого писати. Тож Тетяна Іванівна оптимістично налаштована на третю книгу з новими героями.

“…Ось так, зернинка до зернинки, колосок до колоска – й онде який розкішний сніп з отих усіх зустрічей набрався, тішить своїм життєдайним багатством. А який кому з того хліб буде, яка пожива для душі та розуму – то вже кожному за потребою і бажанням. Але знаю напевне, що взявши до рук своїх цей скарб, не пошкодуєте, й ніхто не залишиться обділеним”, – написала автор у своїй передмові до книжки, яку може придбати кожен.

А цього року на сторінках газети з’явився ще один авторський проект редактора – “Моя історія успіху”, де вона вестиме мову із успішними співвітчизницями. Хтозна, можливо, і цей задум виросте у цілу книгу.
Наталія
ГАВРИЛЕНКО-ГОРАЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *