Великі волейбольні вихідні. Час згадати

Минулі вихідні у райцентрі пройшли бурхливо й спортивно. Чемпіонат району з волейболу завершився, а з ними пройшли емоції, враження. Отож згадуємо, як усе відбувалося.

…На кону п’ятниці стояло перше місце серед шести команд ІІ етапу, що виводило на четвертого учасника фіналу й дозволяло малими силами пробитись до “золотого” матчу. Для початку Лісгоспу необхідно було перемагати “Пеллет”. Гра була рівною, що й показали дві перші партії 1:1. У третій напруга зростала – дива творив Євген Шолкін, який грамотно відпрацювавши на сітці, не менш корисно атакував з другої лінії, зряче спрямовуючи м’яч у вільні зони.

Та цього було недостатньо: “Пеллет-Енерго” виглядав потужно і в третій партії все ж дотиснув “лісівників”, незважаючи навіть на те, що двом їхнім гравцям чомусь саме цього дня, і саме в спортзал принесли повістки з військкомату… Перемога над “Рембудсервісом” Лісгоспу вже потрібна була хіба для впевненості: все одно у півфіналі чекав “Пеллет”.

Отже, позаду – важкий тур, а на відновлення перед фіналом – лише один день.
Проте й він для багатьох випав, адже в Олевську в суботу пройшов турнір пам’яті Бульби-Боровця за участю 12 команд з призовим фондом 10 тис. грн і в ньому були задіяні наші гравці: Євген Шолкін, Віталій Степушенко, Олександр Радчук, Артем Омельченко. Для останнього олевське турне стало фатальним: пошкодження ноги, що унеможливило його вихід на майданчик наступного дня, і можна лише здогадуватись, яким “незлим тихим словом” оперували “лісівники”, дізнавшись про такий сюрприз…

Перший півфінал закінчився прогнозовано: Рембудсервіс – Поліція 3:0.
Як належить сприйняли більшість уболівальників розвиток подій і на початку другого “Пеллет Енерго”-Лісгосп. Значно молодші “пеллетівці” на одному диханні взяли дві партії, а от на останній крок до фіналу їх не вистачило. Чому? Мабуть, і досі вони не можуть сказати. Натомість ветерани-лісівники у захисті почали піднімати неймовірні м’ячі, особливо Бондарчук і Музичук, а в нападі витискали максимум із Шолкіна, до того ж, пішла гра у Черкеса, надійними були Довгополий і Бацюн. Та й спробуй не бути надійним, коли в складі – голова облради і федерації волейболу області в одній особі.

А далі сталось те, що вносить цю гру окремою сторінкою до нашого волейболу: “пеллетівці” поступово втрачають контроль над грою, мабуть, перегоріли, натомість Лісгосп очко за очком вирівнює шальки – 2:2. П’ята партія. Тай-брейк, де їх уже не зупинити. Апофеозом став ейс на подачі Довгополого (це був 14-ий пункт), а останній суперники “привезли” самі собі – 2:3. Неймовірно!

У фіналі була знову видовищна гра, нерідко – інтелектуальна, проте “Рембудсервіс” усе робив трохи якісніше, адже й на відпочинок мав більше часу, і за віком молодший – 3:0. Та й склалося все для команди Володимира Лугини якнайкраще, і навіть кадрове знекровлення не позначилось. Тому й чемпіони.

Підсумки фіналів.

Група №1 Група №2
1.    “Рембудсервіс

2.    Лісгосп

3.    “Пеллет-Енерго

4.    Поліція””

1.    ДЮСШ – 1

2.    Освіта

3.    ДЮСШ – 2

4.    Серби

Кращим гравцем чемпіонату визнано Євгена Шолкіна, кращий нападник – Віталій Степушенко, кращий зав’язуючий – Юрій Мельник.
Трьох гравців для нагородження визначив і ПСП “Восток-Запад”, премії вручив керівник компанії Петро Лісовий
1. Віталій Сте­пушенко, “Рембудсервіс”, (2 тис. грн)
2. Володимир Балюрко, “Рембудсервіс”, (1,5 тис. грн)
3. Дмитро Дорош, “Пеллет Енерго”, (1 тис. грн).
Репортаж М. МЕЛЬНИКА

Більше фото на сторінці tribunaem.info у Facebook (щоб переглянути їх тисніть на  Результат пошуку зображень за запитом "фейсбук"  у правому верхньому куті).

Опубліковано tribunaem.info 16 березень 2018 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *