Барашівська “Журавка” співала у Болгарії

Із 20 по 25 вересня в болгарському чорноморському містечку Балчик проходив щорічний фольклорний фестиваль “Море ритмів”, у якому брав участь народний колектив Барашівського сільського Будинку культури “Журавка”.

Курортне місто зустріло делегацію з України сонячною, по-літньому теплою погодою.

Всього цьогоріч Україну представляло чотирнадцять колективів із різних областей.

Програма фестивалю була дуже насиченою. Першого дня відбулися урочиста хода містом усіх делегацій, відкриття фестивалю та конкурсна програма.

Наступного – в невеликому болгарському селі – представляли культуру України, де наші конкурсанти також брали участь.

23 вересня “Журавка” співала в конкурсній програмі перед суворим болгарським журі. За виконання пісень українською і болгарською мовами їй присудили II місце з врученням грамоти, спеціальної медалі та грошової винагороди.

У сольних номерах призеркою (II місце) стала і Дмитруха Аліна, яка також виконала пісні болгарською та українською мовами. Два других місця для учасників “Журавки” – це справжня перемога в такому престижному міжнародному конкурсі.

Ось імена переможців: Дмитруха Анна, Шафаренко Світлана, Комендатюк Марія, Приймаченко Галина, Бурківська Світлана, Дмитруха Аліна, Шевчук Надія, Радчук Сергій.

Керівництво Барашівської ОТГ та пісенний колектив щиро дякують усім спонсорам, без яких ця поїздка була б неможливою.

Особлива подяка депутатам обласної ради Мельнику Віктору Сергійовичу, Довгополому Юрію Дмитровичу, керівникам ємільчинських лісових господарств Дідусу Олегу Яковичу та Прокопову Юрію Петровичу, керівникам агропідприємств “Лендком-Центр” Королевичу Віктору Леонідовичу та “Злагода-Агро” Джалі Галині Юріївні.

Нехай Вам Бог дає здоров’я для добрих справ на многії літа.

Сергій ВАРВАРЧУК,

голова Барашівської ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *