На Ємільчинщині продовжує загрожувавати кір. Єдиний порятунок – вакцинація

Протягом передостаннього тижня листопада зафіксовано ще два випадки захворювання на кір у Ємільчинському районі.

Нагадуємо, із початку листопада на Ємільчинщині захворіло десятеро осіб, що відмовились робити щеплення через релігійні переконання. Водночас ДУ “Обласний лабораторний центр МОЗУ” наголошує, лише наявність двох щеплень від хвороби може вберегти та запобігти тяжким наслідкам.

Спалахи кору також зафіксовані й у інших районах Житомирщини. Зокрема, нещодавно захворіло четверо студентів та викладач Новоград-Волинського промислово-економічного коледжу, інформує zt-oblses.gov.ua

Окрім того, “Відповідно до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачена заборона нещепленим дітям (без медичних протипоказів) відвідувати дитячі заклади.

Цим же Законом в статті 12 передбачена обов’язковість щеплень, до яких відносяться і щеплення проти кору. Аналогічна норма про обов’язковість щеплень існує і в ст. 27 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Питання відвідування дитячих закладів невакцинованими дітьми, які мають відповідні медичні протипокази, вирішується спеціальною лікарською комісією. При цьому, в будь-якому разі такі діти можуть відвідувати дитячі заклади лише в разі благополучної епідемічної ситуації”, зауважує зав. відділом епіднагляду Тетяна Лутай.

tribunaem.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *