Барашівська ОТГ отримає додатково 2,8 млн гривень


Вчора, 10 липня, Уряд схвалив перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на 2019 рік. Таким чином врегульовано проблему недостатності коштів субвенції на освіту для окремих громад, що виникла через неправильно враховані у розрахунку обсягу освітньої субвенції на 2019 рік площ адміністративно-територіальних одиниць.

Бюджетам об’єднаних громад – Барашівській сільській, Семенівській селищній, Чкалівській селищній, Борозненській сільській, Ротмістрівській сільській, Плешканівській сільській – збільшено на 2019 рік обсяги освітньої субвенції на 19,9 млн грн.

Як повідомив виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, Барашівська ОТГ отримає 2,8 млн гривень.

Нагадаємо, особливістю формульного обрахунку видатків на фінансування закладів освіти за рахунок коштів освітньої субвенції є залежність від площі території громади показника наповнюваності класів, який, в свою чергу, впливає на остаточний розрахунок обсягу субвенції для громади.

Проблемне питання громад вдалося врегульовати завдяки тісній співпраці Асоціації міст України з Міністерством освіти і науки України.

Консультанти АМУ з бюджетних питань допомогли громадам визначити шлях вирішення проблеми недостатності освітньої субвенції.

Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *