Свято для дітей


Ви знаєте, чому День захисту дітей святкують 1 червня? Мабуть, тому, скажете ви жартома, що 31 травня у дітей закінчується навчальний рік і вони отримують табелі успішності, після чого їм потрібен захист від батьків.

Але мені, як мамі двох школярів, після дистанційного навчання зовсім не до жартів. Всі говорять тільки про те, як важко під час пандемії дорослим. А тепер спробуйте поставити себе на місце дітей. Діти ще повністю не розуміють, що відбувається насправді, чому вони позбавлені реального спілкування з друзями та повинні постійно сидіти вдома, як їм, практично самостійно, освоювати величезний обсяг знань. Я думаю, що в багатьох сім’ях під час карантину стосунки з дітьми не покращились, хоча мало б бути навпаки. Мені ніяково, що теж поводила себе не завжди коректно зі своїми дітьми. Отож цьогорічний, 70-й День захисту дітей, буде актуальним як ніколи.

Свято це було засноване у 1949 році Міжнародною демократичною федерацією жінок, а вперше відзначалося в 1950-му вже в 51 країні. В Україні його святкують з 1998 року.

Офіційним символом Міжнародного дня захисту дітей є спеціальний прапор. На зеленому тлі, що символізує гармонію і родючість, навколо Земної кулі зображено 5 фігурок людей. Ці фігурки символізують єдність усіх рас і народів, а зображення Землі – символ спільної домівки.

Пам’ятаймо, що це не просто веселе свято для діток, а й нагадування дорослим про необхідність захищати права дитини, щоб діти росли здоровими, вчилися і займалися улюбленою справою.

В цьому році наші діти особливо потребують захисту. Тож батькам і поводити себе треба так, щоб діти дійсно відчували нашу любов та підтримку. Від того, якими стануть наші діти, залежить майбутнє планети тільки зрозумівши свою роль у житті Землі, діти будуть добре навчатися, дбати про своє здоров’я, підвищувати загальну культуру. Будьмо відповідальні за молоді життя, наповнюймо їх гармонією та красою навколишнього світу, вкладаймо їм любов, впевненість у собі і в завтрашньому дні, аби наші маленькі дослідники і чомучки не боялися експериментувати і розвивати світ у майбутньому.

P.S. Також рекомендую всім батькам долучити своїх талановитих діток до участі у мистецькому проєкті “Зоряна мрія” на сторінці фейсбуку відділу культури та туризму Ємільчинської селищної ради. З 23 по 31 травня учасники повинні виставити свої відеоматеріали із 3-хвилинним записом у жанрі вокалу, хореографії, музики або художнього слова, вказавши своє прізвище та місце проживання.

Надія ЧИЖ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *