На здешевлення ліків проти гіпертонії для Ємільчинського району розраховано понад 139 тис. грн

“В Ємільчинському районі високий показник поширення артеріальної гіпертонії.”

Так зазначила обласний позаштатний кардіолог Олена Ільчишина.

Така ж ситуація і в Баранівському, Брусилівському, Володарськ-Волинському, Коростенському, Коростишівському, Любарському, Новоград-Волинському, Попільнянському, Романівському та Черняхівському районах.

 

Спеціаліст розповіла, що показник захворюваності на гіпертонію на Житомирщині дещо нижчий, ніж в цілому по державі, але це не тому, що люди у нас здоровіші: “Це завдяки недостатній виявляємості артеріальної гіпертензії в таких районах – Олевський, Радомишльський, Андрушівський, Лугинський, Червоноармійський, Народицький, міста Коростень та Житомир, де показник поширеності артеріальної гіпертензії залишається нижчим за середній по Україні.”

Згідно додатку (Помісячний  план) в розпорядженні голови облдержадміністрації №68 від 06. 03. 2013 розраховано використання субвенції з державного бюджету місцевим  бюджетам на часткове відшкодування вартості лікарських  засобів  для лікування осіб з гіпертонічною хворобою на 2013 рік)  на Ємільчинський район на 34980 чол. на 12 місяців розраховано 139 тис 500 грн.

 Найбільше, понад 1 мільйон 70 тисяч гривень, виділяється хворим у Житомирі, найменше, близько 38 тисяч – у Народицькому районі. Загальна сума субвенції на здешевлення ліків від гіпертонії для нашої області на поточний рік – 5 мільйонів 64 тисячі. В минулому році субвенція складала 1 мільйон 57 тисяч гривень, а використали всього 40,5 тисячі.

 Із текстом розпорядження можна ознайомитись на сайті облдержадміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *