Наша сила – в єдності

Благодіяння жителів Ємільчинщини на підтримку воїнів АТО годі переоцінити. Зокрема, на зініційовану громадським активістом М. Осіпчуком акцію “Зігрій воїна-захисника України” відгукнулись люди з кожного куточка району, різного соціального статусу та віку.

Станом на 10 лютого на складі, що знаходиться на території ТОВ “Жилгідросервіс” (керівник М. Жилюк) зібрано близько 2700 мішків сухих дров, з яких 1500 вже відправлені військовим для обігріву. Тож на особливу подяку за участь в акції заслуговує кожен: від літньої людини і дитини, що везли санчатами оберемок полінець, до організацій, навчальних закладів, сільських рад та інших.

22 січня на зборах благодійного фонду “Відродження Ємільчиного” (зареєстрований у 2009 році) було вирішено створити в нашому селищі центр допомоги воїнам АТО (ідейні натхненники – вищезгаданий М. Осіпчук та О. Вдовиченко). Віднині Ємільчинський район має свій осередок благодійництва для захисників Вітчизни (керівником обрано С. Волощука), і розташовується він за адресою фонду: вул. Леніна, 25 (приміщення “ПриватБанку”).

Підтвердженням життєспроможності Центру та патріотичних настроїв його членів стала поїздка 7 лютого до 10 територіального житомирського батальйону, що сьогодні знаходиться у Волновасі на Донеччині. Там несе службу 21 військовослужбовець із Ємільчинщини, двом з яких були передані адресні допомоги від батьків. За участі Житомирських волонтерів та підприємців Ємільчиного (О. Вдовиченка, Д. Дубового, В. Галіцкого, В. Борисюка, В. Барановського, В. Сокирка, В. Яценка) для бійців закупили всього необхідного на суму близько 20 тис. грн: три генератори, 60 карематів, чотири маскувальних костюми “Кікімора” й багато іншого. Родина Осіпчуків спекла та освятила хліб, який передали 10 територіальному батальйону.


Приблизно за тиждень із дня друку цієї публікації планується друга поїздка в зону АТО – в третю танкову роту 30-ї бригади м. Новограда-Волинська, що на даний час дислокується на Донеччині. Оскільки після першого візиту вже відомо потреби наших військовиків, то на Схід повезуть цвяхи для будівництва бліндажів, енергозберігаючі лампочки, патрони, електричні подовжувачі, акумулятори для дизельних двигунів тощо. Безумовно, не обійдеться без продуктової підмоги та адресних “передачок”.

Це лише перші кроки, які зробив новонароджений осередок і, як ви розумієте, для його повноцінної роботи та безперервної доставки потрібного захисникам ми повинні всі (безумовно, в межах можливого) підставити плече волонтерському центру. Я знаю, що наше сьогоднішнє навіть з натяжкою не назвеш заможним, проте в ньому набагато ситніше і затишніше, ніж солдату під “Градом”. Можливо, саме твій, мій і ваш внесок стануть бронежилетом чи приладом нічного бачення і врятують зараз, у цю мить життя чиємусь сину з Малої Глумчі або татусю з Неділища. Та й, врешті, вони на нас розраховують.
В. РОМАНЧУК

Благодійна допомога приймається за адресою: смт Ємільчине, вул. Леніна, 2 (територія сільгосптехніки).
Щоденно з 9.00 до 16.00 (крім неділі). Деталі за телефоном: (04149)-2-11-76; 097-477-90-35; 067-986-63-23.

Благодійні внески приймаються: Благодійний фонд “Відродження Ємільчине”.
р/р 26000055915892
КОД 36004502
МФО 311744 ПАТ “ПриватБанк”

“НТ” №7

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *