У центрі Ємільчиного запрацювали камери зовнішнього відеоспостереження

Кошти на це сумою 79 тисяч 400 гривень були виділені для РВ УМВС під “Комплексну програму профілактики злочинності в Ємільчинському районі” на сесії районної ради, що пройшла в березні.

Житомирське ПП “С. І. Б. Сервис” виступило не лише постачальником повної комплектації системи відеоспостереження, а й виконавцем як монтажно-пускових робіт, так і технічних (обрізали віття на деревах у місцях встановлення відеофіксаторів). Відповідно до зазначеного в документі про витрати, що для “НТ” надав райвідділ: чотири камери по 6 тис. 130 грн за одну та дві камери по 2 тис. 560 грн і 2 тис. 760 грн відповідно. До того ж придбані антена, накопичувач, монітор і т. д. За монтажний комплект та витратні матеріали ПП отримало 12 тис. 644 грн.

Відтак, маємо шість камер: дві покривають площу навпроти будівлі районної ради по периметру від мосту і до повороту на вулицю Мічуріна. Ще два “ока” – всю привокзальну територію. А от остання пара закріплена на розі приміщення райвідділу навпроти “Нової пошти” і пильнує центр у протилежних напрямках.

Варто додати, що жодна з новопридбаних камер не встановлена задля охорони самого РВ УМВС, як про це точаться розмови серед населення. Два пристрої, направлені на танцмайданчик та у внутрішній двір відомства, працюють ще з 2011 року і придбані на кошти райвідділу.

Про користь технічного прогресу, який, нехай із запізненням, але дійшов-таки до райцентру, наступна історія.

30 червня до чергової частини райвідділу звернувся з заявою про пограбування мешканець Ємільчиного, інвалід І групи громадянин М.

Так, о пів на другу ночі на одній із вулиць селища двоє незнайомих осіб вирвали в нього з рук “барсетку”, в якій знаходився мобільний телефон вартістю понад 4000 тис. грн, та зникли в невідомому напрямку.

При перегляді зафіксованого камерами відеоспостереження правоохоронці виявили наступний запис: відповідно до часу та місця, вказаному в заяві, постраждалий рухався по вулиці. Через невеликий проміжок часу у фокус відеокамери втрапили дві особи, що, втікаючи, ховали під верхнім одягом якийсь предмет. Обличчя одного з ймовірних злодіїв було знайоме правоохоронним органам: ним виявився раніше судимий місцевий житель Л. 1994 року народження. Під час перевірки причетності чоловіка до вказаного злочину встановлено й іншого учасника грабежу – це ємільчинець 1991 року народження.

В даних осіб вилучено телефон потерпілого, а підозрювані зізнались у злочині.

Відомості про подію внесені до ЄР з ознаками злочину за ч. 2 ст. 186 ККУ.
В. РОМАНЧУК,

“НТ” №28

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *