У Ємільчиному в один день пройшли дві мистецькі події

Додано імена лауреатів селищної премії


20 вересня пройшло під зіркою свята. В один день гості та жителі Ємільчиного насолоджувались видовищним дійством обласного фестивалю народної творчості “Поліське перевесло” та з нагоди 430 річниці селища. Деякі із найяскравіших моментів гулянь заслуговують, щоб пережити знову. Цьому й присвячена розповідь далі.

 …Вінок із гарного настрою, пісень, усмішок – це найкраща окраса 430 ювілею Ємільчиного. Привітали з цієї нагоди жителів райцентру очільник нашої громади, керівники райдержадміністрації та райради. Звичайно були й нагороди. За традицією, яка має 13 річну історію, селищною премією відзначили жителів райцентру. Вчителі, лікарі, робітники, службовці, учні, військові – вони щодня трудяться заради сьогодення, заради майбутнього. 

Свою пісенну творчість подарували Осівський колектив, шкільне лісництво, молодь, працівники РБК. Символом хлібосольності краю був коровай, яким ведуча свята Надія Антощук пригостила присутніх. Не раз ще протягом урочистостей в обрамленні орнаменту українського рушника, ним вітали гостей. Частували на праздникуванні всіх охочих і кашею двох видів, варениками, горілкою. Захід по праву можна назвати зразком гарного відпочинку, – кожен міг знайти справу до душі: найменші скотитись із двох гірок (висотою в кількаповерховий будинок), купити іграшки, прикраси, помилуватись колекцією приватного підприємця Миколи Жилюка. Один із її експонатів, тачанка, як у дітей, так і в дорослих користувався незмінною популярністю.

Варто зазначити, що ближче до вечора, біля Будинку культури стало велелюдніше. Отож, концертну програму колективу Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка, якою закінчилась урочиста частина відзначення Дня селища, раз-по-раз супроводжував грім оплесків. Студенти та викладачі подарували неповторну гаму позитивних емоцій: запальні танці, українські народні та радянські пісні (див. відео нижче). Приїхав на святкування і директор навчальної установи заслужений працівник культури України Микола Покропивний. Він, до речі, є частим гостем на Ємільчинщині, розділяючи радість визначних подій.
Багато хто очікував на завершення феєрверк, проте його не було, це й зрозуміли, не на часі ж бо. Після закінчення обов’язкової святкової програми люд розходитись не поспішав, народні гуляння продовжувались…

Лауреати селищної премії – 2015 (200 грн)
Задніпрянець Володимир – номінація “Ветеран селища”,
Лук’янчук Андрій – “Приватний підприємець”,
Банковський В’ячеслав – “Керівник селища”,
Данильчук Галина – “Державний службовець”,
Борса Василь – “Лікар селища”,
Ширма Наталія – “Майстриня селища”,
Шелєпова Людмила – “Вихователь селища”,
Омельченко Ірина – “Вихователь селища”,
Кондратюк Анна – “Учень селища”,
Дідус Андрій – “Учень селища”,
Жабровець Тетяна – “Вчитель селища”,
Жабровець Катерина – “Вчитель селища”,
Лозко Анатолій – “Транспортник селища”,
Примак Галина – “Медсестра селища”,
Ющенко Вадим – “Правоохоронник”,
Саух Валентина – “Кращий господар селища”,
Климчук Сергій – “Захисник селища”,
Огороднік Катерина – “Соціальний працівник селища”,
Шолкін Євгеній – “Спортсмен селища”,
Антощук Надія – “Кращий працівник культури”,
Квятковська Анна – “Кращий голос селища”,
Дем’янчук Ольга – “Робітник селища”,
Кондратюк Володимир – “Комунальник селища”,
Лісовська Олена – “Бухгалтер селища”,
Яценко Юрій – “Кращий працівник лісового господарства”,
Управління державного казначейства – “Колектив селища”,
Герасименко Віктор – “Рятівник селища”.

Директор Житомирського коледжу культури та мистецтв

Г. КОЛЕСНИК


Фестиваль народної творчості "Поліське перевесло" розпочався на ЖитомирщиніЖИТОМИР-КИЇВ. 20 вересня. УНН. У селище Ємільчине, що на Житомирщині розпочався традиційний, вже п’ятий фестиваль народної творчості “Поліське перевесло”, передає кореспондент УНН.

Фестиваль стартував конкурсом виконавців народної пісні на приз Ніни Матвієнко.

Окрім того, для гостей фестивалю працюють виставки майстрів декоративно-ужиткового мистецтва району та області, майстеркласи з вишивки, виготовлення ляльок-мотанок, ткацтва, ковальства, іконопису, різьбі по дереву.

Для найменших гостей фестивалю підготували ігри, батути та інші розваги.

“Головна ідея, яку ми переслідуємо – це зробити свято для кожного ємільчанина. Окрім того, ми, як і всі поліщуки чекаємо у себе гостей”, – зазначив начальник відділу культури і туризму Ємільчинської РДА Ігор Євтушок.

Зазначимо, що цьогоріч фестиваль співпав із відзначенням 430-ої річниці смт Ємільчине.

Фото та матеріал із сайту www.unn.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *