У Ємільчиному обговорювали проблеми та досягнення реєстраційної служби

Минулого вівторка у малому залі районної ради пройшла нарада за участю аграріїв району та керівників Головного територіального управління юстиції у області. Присутніх поінформували про закінчення терміну внесення даних до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців даних про бенефіціарів (кінцевого власника). Це мають зробити юридичні особи до 25 вересня. В іншому разі на них чекає штраф у розмірі від 5100 до 8500 грн. 

Також представники реєстраційної служби поінформували про онлайн-сервіси, якими можна скористатись для отримання витягу, виписки та довідки за невелику плату. “Дешевше, ніж оплатити в банку,” – стверджують фахівці. В проекті запровадження онлайн-сервісу інших видів реєстрації, наприклад договору оренди землі.
Обговорили проблеми реєстрації договорів оренди між власниками землі та сільгоспвиробниками, оскільки реєстратор не встигає реєструвати велику кількість таких угод. У аграріїв району виникають різного роду юридичні колізії, на кшталт: один сільгоспвиробник має чинні договори, що реєструвались ще держземагентством, а новий інший на ті ж ділянки зареєстрував вже у державного реєстратора. У такому разі порадили звертатись до суду.

Звичайно, озвучені на нараді проблеми потребують вирішення, проте не в обхід закону, – а це вже компетенція вищої державної влади. Начальник головного територіального управління юстиції Олег Горай пообіцяв піднімати це питання під час зустрічі із Міністром юстиції, а очільник РДА Володимир Ширма – зробити відповідне звернення до очільника ОДА.
Г. КОЛЕСНИК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *