“Ми недаремне працювали п’ять років”, – резюмував роботу депутатів райради голова РДА Володимир Ширма

16 жовтня відбулася остання (із статусом “чергова”) сесія районної ради VI скликання. Розуміючи, що в такому складі вже не доведеться зібратися, депутати дружно прибули на засідання й організовано приступили до порядку денного, що налічував два десятки питань.

Розглянувши бюджетний план (доповідач – начальник управління фінансів Лариса Афанасьєва), присутні заслухали інформацію начальника управління АПР Івана Павленка про стан нарахування орендної плати за використання земель сільгосппризначення, що вже більше року є предметом уваги сесій, комісій, нарад і т. ін. У кінці сесії з цього приводу голова РДА Володимир Ширма підсумує, що в результаті виконаної роботи чимало вдалося досягти, і, як наслідок, до бюджету надійшло близько мільйона гривень.

 Іван Павленко ж проаналізував по кожному з підприємств посівні площі, наскільки вони відрізняються від фактично орендованої землі, користування невитребуваними паями та сплату за це податку; вказав на резерви: наприклад, ТОВ “Ємільчине Агро” поки що не сплатило жодної копійки до бюджетів сільських рад із 232 тисяч гривень за користування невитребуваними паями. Проблемою також назвав доповідач те, що три підприємства: “Перший Агростандарт 1”, “Перший Агростандарт +”, “Перший агростандарт” укладають договори з фізичними особами без дозволу райдержадміністрації та без погодження з сільськими головами, що може призвести до так званої “шахматки” й ускладнить обробіток землі.

На сесії також розглянуто питання діяльності пасажирського транспорту та об’єктів його інфраструктури; надання пільг і компенсацій громадянам пільгових категорій на користування пасажирським транспортом; заслухано інформацію начальника відділу внутрішніх справ про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку в районі та прокурора району про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності; прийняли Районну цільову програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки; внесли зміни до Програми енергозбереження та енергоефективності, що дає можливість компенсації кредитів на придбання котлів, утеплення тощо; розглянуто питання комунальної власності, земельні.

Стосовно звернення депутатів райради до найвищих інстанцій щодо ремонту дороги в Радичах надійшла відповідь від ОДА про відсутність на даний час коштів, натомість голова РДА Володимир Ширма висунув ідею щодо ремонту її толокою, як це було зроблено на проблемних ділянках від Ємільчиного до Сербо-Слобідки, коли вдалося знайти спонсорів з числа підприємств району різної форми власності.
На запит депутата Леоніда Забели надійшла відповідь від відділу освіти: законом не передбачено укладання контракту з директорами шкіл, які є комунальною власністю.

Наприкінці засідання за трибуну вийшов голова РДА Володимир Ширма, який узагальнив зроблене за каденцію. “Ми недаремне працювали п’ять років”, – резюмував він після того, як назвав основні досягнення. Найбільше ж пожвавлення в залі викликала інформація про виділення 2 млн 700 грн із фонду регіонального розвитку на завершення будівництва басейну. Освоїти їх планують до кінця року.

Завершальним на сесії було слово заступника голови райради Олександра Ващука. З властивою йому красномовністю він подякував усім (багатьом персонально), хто переймався проблемами району, сприяв організації роботи ради, хто причетний до 600 її рішень – і формальних, і життєво необхідних, насамкінець підсумувавши: “Крапки ж розставить історія, в певній мірі – на найближчих виборах”.

Після завершення роботи сесії депутати VI скликання зробили пам’ятне колективне фото.

IMGP1560.jpg
М. МЕЛЬНИК,

“НТ” №43-44 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *