В Ємільчиному запрацювало бюро безкоштовної правової допомоги

Картинки по запросуІз 1 вересня на Ємільчинщині почало функціонувати бюро правової допомоги, яке надаватиме безкоштовні юридичні консультації представникам вразливих соціальних груп. Це структурний підрозділ Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Ресурсне забезпечення бюро здійснюється за рахунок майна та коштів ліквідованого районного управління юстиції.

 Знаходиться новоутворена служба в приміщенні районної ради. А її керівником є в. о начальника Олег Гнатенко.

Презентація підрозділу відбулась напередодні його відкриття в малому залі районної ради. З цього приводу відвідав райцентр начальник відділу правопросвітництва і взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Новоград-Волинського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги Віталій Радзивіл. Він поінформував про роль і значення бюро, зокрема, зазначивши, що позитивний результат його роботи стане відчутним вже за два-три місяці. Фахівець також розповів, що центр надає не лише юридичні роз’яснення, консультації, складання скарг, заяв тощо, а й забезпечує представлення інтересів осіб у суді, залучаючи адвоката, що працюють у системі безоплатної правової допомоги за контрактом.

Варто відзначити, що сьогодні в Україні функціонує 125 центрів безоплатної правової допомоги, що надають правову допомогу в кримінальних провадженнях усім затриманим, підозрюваним чи обвинуваченим, які не можуть власним коштом залучити адвоката або участь адвоката є обов’язковою; також соціально незахищеним категоріям – люди, що мають дохід менше прожиткового мінімуму, інваліди, учасники бойових дій, в тому числі АТО, діти-сироти та ще ряд категорій – у цивільних або адміністративних спорах.

До центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги звертаються з найрізноманітнішими питаннями, від найпростіших (спадкові) до найбільш складних (земельних, реабілітація жертв політичних репресій тощо).

Фахівці центрів практикують альтернативні форми діяльності, зокрема мобільні консультаційні пункти: адвокати виїжджають на місця, у віддалені села чи спеціалізовані установи для надання правової допомоги соціально незахищеним верствам населення. У Житомирській області працює 37 таких мобільний пунктів.
Але й це ще не все. Вже з 1 вересня в Україні почнуть обслуговувати громадян 428 бюро правової допомоги. На Житомирщині –19 бюро, де люди, не залежно від їх майнового стану, зможуть отримати консультацію з будь-яких правових питань.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно та цілодобово).

Новоград-Волинський місцевий центр надання безоплатної правової допомоги на Facebook
tribunaem.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *