Формується територіальна оборона

P70203-104926.jpg

У районі розпочалися заходи зі створення оборонних підрозділів

Їхніми основними завданнями з початком агресії ворога є: підтримання правового режиму воєнного стану, охорона та оборона важливих об’єктів і комунікацій, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями, забезпечення умов для надійного функціонування органів державної влади району.

До підрозділів територіальної оброни залучаються військовозобов’язані, які перебувають на обліку у військовому запасі та в разі агресії ворога готові стати на захист району, своїх селищ, сіл та домівок. Нині сплановані та проводяться кожного місяця заняття з основних предметів навчання. 

 

Так, 3 лютого з війсь­ко­во­зо­бов’я­заними підрозділів територіальної оборони району проведено планові заняття з вогневої підготовки. Під моїм керівництвом 23 військовозобов’язаних організаційного ядра загону оборони на військовому стрільбищі м. Новограда-Волинського виконували основні нормативи зі стрілецької зброї, вправлялися у влучності стрільби з автомата, а офіцери та сержанти запасу ще й з пістолета. І хоча погодні умови були не з легких (обледеніння на вогнево­му рубежі та мокрий сніг з дощем), вій­ськовозобов’язані показали високі зна­ння основ та правил стрільби, мате­рі­альної частини озброєння, вмі­ння застосовувати стрілецьку зброю на практиці.
О. ШКУТ,
військовий комісар РВК,

“НТ” №6 за 10 лютого

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *