Чи можна купатися в Уборті

За вікном літо. І нехай погода досі викидає добрячі коники, проте в очікуванні справжньої спеки наші жителі вже переймаються питанням: “Де в селищі можна скупатись?”– і переадресовують його редакції “НТ”.

Так, стосовно якості нешумних вод Уборті – однозначної відповіді нема. Санітарний лікар Анатолій Крилов каже: “Купайтесь!”. Мовляв, три тижні тому лабораторія робила аналіз води біля дамби: мікробіологічні показники в нормі.

 

Можливо. Утім, плюскатись в Уборті чи ні – це на власний розсуд та імунітет кожного, бо ж очисні споруди досі залишаються не очисними (для їхнього ремонту 25 травня область виділила 2,5 млн грн, свої 30% (1 млн 70 тис. грн) до складки вже має і селищна рада, поки що проходить тендер на виконання робіт)!.. На доважок, окрім очисних до річки вливають своє і стічні труби з найближчих до берегів осель.

Якщо ж знання про річкові нечистоти таки підточують вас, а купатись ох, як кортить, кажуть, це можна зробити в Руденьці (неподалік дамби), у ставку в Середах, на “Горах” (за Підлубами), покинутих кар’єрах у Вірівці та Нараївці. До слова, стосовно двох останніх варіантів – зважайте, що те каміння зі звабливою дзеркальною водою зроду ніхто не перевіряв на випромінювання.

Тому в справі порятунку від літньої спеки все одно мусимо бути розважливі та розраховувати на свій або чийсь транспорт. Немає? Тоді купаймось у росяних травах – вони у нас рясні!
В. РОМАНЧУК,

“НТ” №25

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *