Перша сесія Ємільчинської селищної ради заклала підвалини ОТГ

Перша сесія у Ємільчинській ОТГ пройшла, без перебільшення, як по писаному. Було обрано секретаря селищної ради – ним стала Валентина Сорока, затверджено заступника селищного голови Володимира Євтуха та керуючого справами виконавчого комітету Олександра Бондара.

Засідання затвердило й структуру селищної ради, загальну чисельність її виконавчих органів, у яких налічується 96 штатних одиниць. У апараті селищної ради, окрім селищного голови, його секретаря, працюватимуть перший заступник голови з питань економічного розвитку, бюджету, інвестицій, земельних відносин, комунальної власності, будівництва, архітектури, ЖКГ; заступник голови з гуманітарних питань та соцполітики; керуючий справами виконкому; староста; діловод, головні спеціалісти у справах дітей; з юридичних питань; по взаємодії з громадськістю та ЗМІ; з містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства; інспектор праці; загальний відділ; сектор кадрової роботи; відділ бухгалтерського обліку й звітності.

Виконавчі органи ради матимуть відділи економічного розвитку, інвестицій, транспорту, комунальної власності; земельних ресурсів. Окрім того, виконавчі органи ради зі статусом юридичної особи матимуть фінансовий відділ, відділи освіти, молоді, спорту; культури та туризму.

Було створено 18 старостинських округів. Сесія вирішила припинити сільські ради, як юридичні особи. Натомість має діяти комісія з їх реорганізації, яка проведе інвентаризацію активів та зобов’язань 18 колишніх самоврядних установ, що входять до ОТГ, тощо.

Також із районної комунальної власності у комунальну власність селищної ради перейшли ДЮСШ, терцентр соціального обслуговування, РБК, музична школа, краєзнавчий музей та кінотеатр.

tribunaem.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *