Громадянська позиція та географія: як поєднувати вчились педагоги Ємільчинщини

8 лютого на базі Ємільчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум вчителів географії з теми «Формування громадянської компетентності на уроках географії», який підготувала і провела Яценко Г.В., методист РМК відділу освіти. В роботі заходу брали участь: начальник відділу освіти А.В.Марчук, завідувач РМК Н. С.Євтух.

В ході семінару предметники відвідали урок у 8 класі по темі «Озера. Типи озер» (вчитель Арештович О.В.), який був насичений елементами національно-патріотичного виховання. Олена Володимирівна вчила дітей відстоювати власну позицію щодо ухвалення рішень у справі збереження й охорони довкілля, ефективно співпрацювати з іншими організаціями над реалізацією географічних проектів. Присутні заслухали самоаналіз уроку вчителя, обмінялись своїми враженнями.

Про нормативно-правове забезпечення викладання географії (питання з курсової перепідготовки) інформував вчитель географії Підлубівської ЗОШ Москальчук В.П.. На результативності в районних та обласних олімпіадах з географії та економіки зупинилась Ганна Володимирівна, а вчителі Мурсалова Н.В. та Кот О.О. глибоко проаналізували олімпіадні завдання ІІ та ІІІ рівнів.

Впровадження шкільного мультимедіа знайшли пояснення у виступі вчителя географії Сергіївської ЗОШ І-ІІ ступенів Туровського А.Й., який вчив колег використовувати відеоскрайбінг, скрапбукінг та самим створювати навчальні географічні відеопрезентації.

«Перед кожним із нас є два шляхи: жити минулими заслугами, закриваючи очі на кардинальні зміни в освіті, прирікаючи своїх учнів (і власних дітей) на життєвий неуспіх, або пробувати щось змінити і стати агентом змін нової української школи,» – такими словами Г. Яценко завершила роботу семінару.
Н. Вербовська,
учасник семінару-практикуму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *