Яблунець – промисловий


“НТ” спільно з центром зайнятості побачили кілька об’єктів, що дасть гарну перспективу селищу.

Столиця Ємільчинського району тепер у Яблунці, кажуть тамтешні жителі. І мають підґрунтя для цього жарту, адже в селищі нині  спостерігається своєрідний економічний бум. Звісно, не останнє значення має залізниця. Про це нам вдалося дізнатися під час поїздки з метою моніторингу ринку праці та налагодження співпраці районної філії обласного центру зайнятості з місцевими роботодавцями. Візити на елеватор, райагрохім та олійний завод вразили фінансовими вкладеннями в підприємства.

Керівництво двох останніх поділилось інформацією про стан справ та плани а також обговорили з фахівцями служби зайнятості форми подальшої співпраці. Саме від ринкоутворюючих підприємств залежить політика зайнятості в районі.

По брикет – у Яблунець

Дочірнє сільськогосподарське підприємство “Ємільчинськийрайагрохім”, що в структурі  ТОВ “Житомирагротехмаш”, зберегло і назву, і приміщення. А от вид діяльності інший – незабаром тут мають змонтувати брикетний завод, що виготовлятиме паливо із відходів (неділової) деревини.

На двох машинах вже завезено іноземне обладнання. В одному з двох приміщень, до речі, з капітально відремонтованим дахом, вже незабаром його встановлюватимуть.

За словами директорки Людмили Солоп, нині на підприємстві працює дев’ять чоловік, колектив молодий, щомісяця поповнюється одним-двома працівниками, а при повноцінній роботі заводу розширення може сягати 50 робочих місць. Імпонує кадрова політика керівництва, яке наполегливо шукає місцевих робітників, і їм віддає перевагу. В ході зустрічі директор філії Володимир Марчук ознайомив роботодавця з  професійним складом безробітних, які перебувають на обліку, та обговорив можливості організації на підприємстві професійної підготовки та перепідготовки на замовлення роботодавця.

Вже сьогодні для їхньої комфортної роботи чимало роблять: ремонтують перший поверх адмінприміщення, у планах – душові, налагодження харчування.

Тут незабаром буде брикетний завод.
Повертається життя і до адмінприміщення: на І поверсі йдуть активні ремонтні роботи.

Олія – тільки оптом

А от ТОВ “Яблунецький олійний завод” виробництво продукції розпочне вже найближчим часом. Хоча олії ємільчинцям скуштувати не вдасться: контракти спрямовані на Європу, а масштаби вимірюються сотнями тон. Так пояснив керівник Євген Будейко. До того ж, для вживання в їжу вона потребує додаткової обробки, що є в планах яблунчан. До речі, Євген Валентинович порекомендував споживати нерафіновану олію.

За добу завод зможе переробляти 250 тонн соняшникового насіння (а також соєвого і ріпакового), отримуючи понад 100 тонн олії. В радіусі 300 км подібних заводів немає. На  обслуговуючих лініях буде задіяно 24 працівники.

Усі три підприємства об’єднує кадровий дефіцит. Так, на олійний завод конче потрібен теплоенергетик, а робітників на даний час залучають із Новограда та Коростеня, тож співпраці із службою зайнятості не оминути. Це і спонукало нас до зустрічі для розвитку партнерських стосунків.

Олійний завод.
Біля карти сільський голова Олександр Зінченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *