Ємільчинський хлібозавод ще й робить гірчицю та солить оселедці

Степан Несторович Денисюк уже чверть століття очолює ПАТ «Ємільчинський хлібозавод».

За його словами завдяки використанню виключно природних, екологічно чистих інгредієнтів, ємільчинський хліб має кращі споживчі властивості, містить вітаміни, мікроелементи та корисні речовини.

На заводі досі зберігаються старовинні народні рецепти випікання хліба на заквасках.

 

Секрет в тому, що від замішування тіста до випікання проходить вісім годин. Інші хлібопекарські підприємства застосовують сучасні технології з додаванням спеціальних добавок, з якими хлібина готується всього-на-всього півтори години.

— Мені теж пропонували придбати всілякі розпушувачі та барвники, — зізнається Степан Несторович. – Але я відмовився, бо не можу кидати до хліба, який нам, людям, подарував Бог, ніякої хімії.

Високу якість хлібобулочної продукції забезпечує і використання найкращого борошна власного виробництва. Для цього вже закуплено 900 тонн жита. Його вистачить на більше року.
Пошуки шляхів виживання на хлібозаводі почалися давно.

— Був час, коли відключали у населених пунктах електроенергію, — згадує він. – Я тоді поїхав до Бердичева і купив там кілька тонн парафіну. Зробили спеціальну установку, виготовляли свічки та продавали в наших магазинах. Ми випікаємо хлібобулочні вироби. Солимо оселедці. Робимо гірчицю.

Виробнича потужність підприємства становить майже вісім тонн продукції на добу. Асортимент — понад 40 видів. Виробництво щороку зростає. Цьогоріч лише за дев’ять місяців завод випік продукції на 90 тонн більше, ніж у минулому році.

На заводі працює колектив із 130 чоловік (разом із продавцями). Свіжий хліб у заклади торгівлі Ємільчинського, Червоноармійського, Володарськ-Волинського, Новоград-Волинського, Олевського районів доставляють 14 автомобілів.
Анна ДАНЮК-ЧЕРКАШИНА, газета “Житомирщина”
Фото Лариси СИДОРІНОЇ, газета “Народна трибуна”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *