SMS: “На лікування вашого сина потрібні гроші”

Ви отримали повідомлення приблизно такого змісту на мобільний або стаціонарний телефон?

Обережно, можливо, це шахраї. У районі, між іншим, почастішали випадки таких афер.

Цього року на етапі розслідування в районному відділі міліції знаходиться вже три справи.

Вони мають певну тенденційність. Телефонують, в основному, жінкам, просячи гроші на порятунок родича абонента.

Отже, детальніше про кожен випадок. 22 серпня до жительки Ємільчиного надійшло sms-повідомлення. В ньому йшлося, що її чоловіку, який зараз перебуває покарання у в’язниці, загрожує притягнення до відповідальності за правопорушення.

Проте виправити ситуацію можна, якщо жінка перерахує 1600 грн. Після того, як кошти опинились у зловмисника, вона дізналась про шахрайство. На початку червня, теж жителька райцентру, по мобільному отримала вказівку перерахувати 16 тис. грн, адже її син, нібито, потрапив у ДТП, тож на лікування треба гроші. У неї було лише 5 тис. грн.

Їх і віддала шахраям. Опісля зателефонував син, розповівши, що ніякого ДТП не було. А в лютому до жительки району на стаціонарний телефон зателефонувала особа, яка представилась лікарем слідчого ізолятора м. Житомира.

Саме там відбував покарання її син. “Лікарка” повідомила, що хлопець захворів, і на медичні послуги потрібно 5 тис. грн. Як виявилось, дзвінок був від шахрайки, а парубок – живий-здоровий. Ці випадки змушують правоохоронців бити на сполох. Адже такі злочини розкрити дуже важко.

Перш ніж довіряти подібним телефонним вказівкам, працівники РВ УМВС радять звернутися до них безпосередньо завітавши до відділу, або за тел. 102, 4-34-34.

Г. КОЛЕСНИК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *