Робота – в радість

Коли у голови Ємільчинської райдержадміністрації Леоніда Забели запитав про кого з активних жінок-депутатів районної ради можна написати в газеті, він, не задумуючись, відповів: «Ви напишіть про енергійну та ініціативну голову правління Барашівського сільського споживчого товариства Надію Матвієнко. Вона дійсно на це заслуговує», – розповідає Богдан Лісовський на сторінках газети “Житомирщина”.

У теплому затишному приміщенні споживчого товариства, розташованого у самісінькому центрі села, зустрілися з Надією Миколаївною Матвієнко. Розговорилися.

— Родом я з Неділищ, приходжуся двоюрідною племінницею народній артистці України Ніні Матвієнко, — відрекомендувалася, посміхнувшись, жінка.

— А як же вдається успішно господарювати й на належному рівні підтримувати споживчу кооперацію на селі, коли в ряді районів вона вже своє давно «віджила», швидко перейшовши до приватних рук? — запитую.

— Справді. На плаву, як кажуть, триматися сьогодні важко.—Але намагаємося працювати так, щоб не пасти задніх, — продовжила Н.М.Матвієнко. Наше споживче товариство, в системі якого працює 32 чоловіки, нині обслуговує 18 магазинів на території 10 сільських рад Ємільчинського району, 4 з яких — у Барашах. Продукти продовольчої та непродовольчої груп завозимо із Житомира, Коростеня, Броварів, Рівного. Працюємо без збитків. Товарообіг за минулий рік становив більше 7 млн. грн. З того часу, відколи я очолила ССТ, вдалося провести капітальні й поточні ремонти закладів торгівлі у Барашах, Киянці, Симонах, Усолусах, де замінили системи опалення. На ці цілі затратили до 400 тис. грн. Я, буває, ночами не сплю: все думаю, як зробити наші торгові точки привабливішими, де потрібно розширити асортимент, щоб привернути більшу увагу покупців. Наприклад, нинішнього року планую закінчити ремонти магазинів у Рясному, Новоолександрівці, Бастовій-Рудні, міні-маркетів у Барашах, Неділищах, Симонах. Навчилася за цей час розрізняти й раніше невідомі для мене речі — бруси, колони, швелери тощо.

— Знаю, що й на депутатську роботу вистачає часу?

— Зі своїми злободенними питаннями виборці звертаються часто. У минулому році до мене надійшло 5 звернень стосовно ремонту дороги, вуличного освітлення на вулиці Калініна, ремонту дитячого садка та інших. Частину з них вдалося зрушити з мертвої точки. Це вважаю маленькою перемогою й буду далі працювати, вирішуючи болючі питання односельців.

Говорили ми ще довго, а в голосі цієї жінки відчувався запал енергії та справжньої господині, який вона направляє у корисне русло. Це бачать і цінують люди. Що для жінки-керівника— найголовніше.

Богдан ЛІСОВСЬКИЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *