Барашівська “Журавка” у Пирогові

Сонячна днина минулої суботи стала насичено на події для Барашівського фольклорно-етнографічного колективу “Журавка”. Адже на запрошення Національного музею архітектури і побуту України (село Пирогів) знаний у районі колектив взяв участь у святі Івана Купала, що проходило на території музею. На запросили фольклорні колективи із Житомирської, Київської, Харківської, Чернігівської, Вінницької, Хмельницької, Рівненської та Одеської областей.

 

Наш пісенний колектив перебував на святі із 17 до 21 години, але рідко яка хвилина не була присвячена виступам перед гостями свята – спочатку поблизу території “Полтавщини”, де пісні та гуморески барашівців викликали справжнє захоплення глядачів. Дещо пізніше наші земляки заспівали цикл купальських пісень на співочому полі, де теж мали успіх.

Потім був час “вільних гастролей”, коли наш колектив безперестанку співав, переходячи з місця на місце. Благо, глядачів вистачало: тисячі киян та гостей свята з інших регіонів України розташовувались прямо на землі, насолоджувались погожою дниною, співали разом із колективами, брали участь в купальських дійствах та обрядах. Більшість присутніх, включаючи дітей, були у вишиванках, багато молодих дівчат – у вінках із квітів, які плелися тут-таки. Були організовані різноманітні атракціони для дітей та молоді, святкова (дорога, до речі) торгівля.

А фотосесії “Журавки”! Сотні фото колективу та із колективом, адже у кожного гостя свята – фотоапарат або сучасний мобільний телефон. Фото із дівчатами та хлопцями, із дітьми та дорослими, поблизу будинків та вітряків, разом та поодинці. Так що соціальні мережі днями “вибухнуть” світлинами із “Журавкою”. Колективу вдалося навіть зустрітися із вихідцями із Нараївки, яким було відомо, що барашівці перебуватимуть на святі.

Вже сутеніло, коли ми поверталися додому, На співочому ж полі настала пора молоді: на сцені виступав поп-гурт DZIDZIO “Дзідзьо”.

В. ЄВТУХ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *