Справу щодо подій на Ємільчинщині – передано до Генеральної прокуратури

Резонансну справу щодо подій на Житомирщині - передано  до Генеральної прокуратуриПредставників громадських організацій запросили взяти участь у спільній перевірці обставин, викладених у їх запиті щодо Ємільчинського РВ, та познайомили з попередніми висновками службового розслідування вказаних фактів.

Приводом для зустрічі, яка з об’єктивних причин кілька разів переносилась, стали травневі події в Ємільчинському районі, що призвели до суспільного резонансу, повідомляє zhitomirnews.com.

 Активістів, які були безпосередніми учасниками тодішньої акції, запросили познайомитись із попередніми висновками службового розслідування за заявленими ними фактами. На даний час розслідування резонансного кримінального провадження щодо конфлікту у грудні 2014 року між двома жителями Ємільчинського району та киянином, розпочате за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, передано до Генеральної прокуратури України.

Водночас наказом начальника УМВС за прорахунки у службовій діяльності низку працівників Ємільчинського РВ притягнено до дисциплінарної відповідальності: від догани – до попередження про неповну посадову відповідність. Присутні висловили переконання, що покарання за неналежне виконання службових обов’язків має бути адекватним.

Однією з ініціатив керівництва УМВС, яку озвучив начальник Управління кадрового забезпечення обласного Управління Віктор Колесник, стало запрошення зацікавлених представників громадських організацій до спільної перевірки інших викладених фактів з виїздом безпосередньо у район.

Учасники зійшлися, що така практика у подальшому дозволить максимально неупереджено, об’єктивно та ефективно вирішувати конфліктні ситуації.
Лише належна принципова позиція може допомогти відновити довіру до міліції та зняти суспільну напругу довкола правоохоронних органів, наголосили громадські активісти.

Щодо запропонованої УМВС ініціативи по Ємільчинському району допоки питання залишається відкритим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *