Ємільчинка, яка чверть століття у банківській справі


В День банківських працівників України хочеться розповісти про жінку, яка банківській справі у Ємільчиному віддала понад чверть століття професійного життя – Галину Сергіївну Горай, начальника Ємільчинського відділення АТ “Райффайзен Банк Аваль”.

І хоч почала трудову діяльність не в банку, але завжди її робота була пов’язана з цифрами і бухгалтерією. Після закінчення школи влаштувалася у цехову бухгалтерію в об’єднанні “Житомирдрев” в обласному центрі. Працюючи там, вступила на заочне відділення Київського інституту народного господарства за спеціальністю економіст. Роботу на комбінаті довелося покинути за три роки, через смерть батька. Адже в Середах, звідки родом наша героїня, залишилася мати. Галина була найменшою з п’яти дітей, які вже встигли покинути батьківську хату, роз’їхатися по Україні і обзавестися сім’ями, тож вирішила повернутися у рідне село, щоб підтримувати і допомагати матері. Тут вона влаштувалася на роботу економістом інспекції Держстраху Ємільчинського району. Невдовзі на роботу сюди ж влаштувався і її майбутній чоловік – Віктор Борисович Горай. Знайомі вони з дитинства, адже жили у Середах, практично через дорогу, і до того ж – однокласники. За нього згодом і вийшла заміж. Коли працювала на посаді головного бухгалтера у цій установі, сім’я отримала будинок у Ємільчиному і переїхала до райцентру.

Через декілька років захотілося змін у професійній діяльності, тож пішла працювати економістом в АК АПБ “Україна”, де пропрацювала майже шість років. Робота була нелегка. Довелося засиджуватися допізна. Тож із Серід забрала до себе маму, яка допомагала доглядати за двома дітьми.

Важлива сторінка її професійного життя – “Райффайзен Банк Аваль”. Тут пані Галина працює вже 21 рік і за цей час пройшла шлях від касира до начальника. На щорічних форумах начальників відділень відвідала чимало українських міст: Київ, Одесу, Львів, Харків, Ялту (ще до анексії), довоєнний Донецьк, побувала і в Карпатах. Залишилася у захваті від цих місць, адже наша Україна красива і неповторна.

Любить свою роботу, незважаючи на велику відповідальність. А постійні клієнти ще й підтвердять: Галина Сергіївна завжди ввічлива, тактовна, принципова і професіоналка.

Син Сергій пішов її слідом, також працює у банку, має двох синів. Донька Наталія обрала фах журналіста. Має двох донечок-близнючок. Діти живуть у Житомирі, але чи не на кожне свято приїжджають в Ємільчине. Новий рік, Різдво, Великдень завжди проходять у великому сімейному колі. Онуки дуже люблять приїздити до бабусі з дідусем, адже вони по-особливому відчувають непідробну любов, піклування, бо вони, онуки, – це справді сенс життя Галини Сергіївни і Віктора Борисовича. І, повірте, я знаю про що говорю, адже це – мої батьки. І протягом усього життя ми мали дружню підтримку, мудру пораду від них. Проте ніколи не мали нав’язаних ідей. Завжди була важливою для батьків наша думка та власний вибір.

Надійною опорою по життю Галини Сергіївни, її першим порадником і помічником є чоловік Віктор, який працює  завідуючим архівного сектору Ємільчинської РДА. Не дивлячись на те, що робота у подружжя займає багато часу, сім’я Гораїв тримає господарство, обробляє городину. А ще Галина Сергіївна дуже любить квіти. На її клумбі з ранньої весни до пізньої осені цвітуть нарциси, тюльпани, півонії, троянди, лілії, петунії, хризантеми та багато інших. Вони, як і вся дружна сім’я господині, додають енергії й наснаги в роботі.

Тож вітаємо Вас, шановна трудівнице, з Днем банківських працівників України і зичимо міцного здоров’я, родинного благополуччя, натхнення й успіхів у професійній діяльності!

Наталія ГАВРИЛЕНКО-ГОРАЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *