Жити, незважаючи ні на що


Про таких, як він, говорять: люди з особливими потребами й обмеженими можливостями. Та, на щастя, не без можливостей. Дмитрові Бурківському з Барашів 23 роки, у нього ДЦП Він індивідуально (вдома) закінчив на відмінно у 2015 році Барашівську середню школу. Із вдячністю згадує своїх вчителів, які не лише навчали, але й були гарними співрозмовниками (а цього найбільше завжди потребував), порадниками, психологами. Особливо захоплююче було з Тамілою Дмитрівною Косинською, Оленою Володимирівною Ковальчук, цікаво спілкувалися з Володимиром Євгеновичем Демченком, хоча він не довго викладав. Учні класу, до якого умовно належав Дмитро, теж навідували його, товаришували. Часто можна було побачити однокласників та інших дітей біля його інвалідного візка у центрі села, на дитячому майданчику чи на шкільному подвір’ї . Склалося так, що в цьому ж класі навчався і його двоюрідний брат Максим Матвієнко. З приязню юнак згадує і Діму Бродецького, Джалала Курбанова. До сьогодні спілкується і з іншими, які також підтримують його. Незважаючи на те, що Діма навчався вдома, брав участь у різних районних і обласних конкурсах: ліплення на склі, літературних, сам писав вірші. Не лінувався удосконалювати свої знання, самотужки.
Сьогодні він – цікава і багатогранна особистість. Мама Світлана, педагог-організатор у школі, залучала його до усіх можливих видів діяльності, тому хлопець не оминав і шкільних заходів. З усіма відсвяткував випуск і отримав атестат. У 2017 році закінчив у Коростені Біблійний Коледж Послухи Христу Житомирського обласного об’єднання церков ЄХБ і отримав спеціалізацію “Молодіжне служіння”.
У травні цього року в житті Дмитра відбулася надзвичайна подія – він одружився! Його обраниця – Віка Ужвін з Рівного. Познайомилися вони в християнському таборі для людей з обмеженими можливостями в Олександрії на Рівненщині в 2019 році, де дівчина працювала волонтером. Діма і до того не раз бував у таких християнських таборах. За словами Віки, він відрізнявся від інших своєю життєрадісністю, відкритістю, активністю. Надзвичайний романтик. Саме ці риси і полонили дівчину. Вона також приваблює своєю відданістю людям і Богу. Рішення присвятити себе один одному і вірі в Господа – у них спільне і сильне. Тому обмежені можливості Дмитра не заважають молодим йти впевнено вперед. Подружжя живе самостійно в Барашах. Дмитро надає послуги в сфері комп’ютиризації (встановлює комп’ютерні і телефонні програми, створює відеоролики…).
Комп’ютерник-самоучка, – так весело називає себе Дмитро. Віка погодилася на переїзд до свого обранця і теж уже зрозуміла, чим буде займатися. В селі кондитерські вироби зазвичай можна придбати в магазині, тому планує зайнятися домашньою випічкою. Як бачимо, молоді налаштовані оптимістично. Вони дуже емоційні і відкриті. Щиро вдячні християнській церкві, яка підтримує їх в усьому. Живуть за законами, які проповідує Церква і диктує здоровий глузд. Хочеться побажати здоров’я і злагоди їхній молодій родині, благополуччя, щирого кохання і здійснення всіх планів.
Оксана ДЕМЧЕНКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *