Як оформити електронну трудову


З 10 червня 2021 року в Україні почнеться оцифрування трудових книжок. У найближчі п’ять років всі колись паперові документи мають перейти в онлайн, а їхні друковані версії будуть недійсними. За нововведенням, найперше, стоїть перспектива автоматичного призначення пенсії.

Що зараз відбувається з трудовими книжками

Законодавець зобов’язує всіх роботодавців привести до ладу електронні трудові книжки. “Кадровики” на підприємствах по всій території країни вже розпочали активно оцифровувати паперові варіанти. Відскановані дані трудових вносять до реєстру Пенсійного фонду.

Втім, наразі Україна перебуває у перехідному періоді. За бажання працівника, “кадровик” зобов’язаний продовжити вносити дані в паперову трудову книжку, тож про остаточне прощання з фізичним документом говорити зарано.

“Трудові книжки у багатьох в занедбаному стані, зокрема, у людей старшого віку. Погано видно печатки та записи. При скануванні трудової, внесених даних часом не видно. Тому раджу все ж таки зберігати паперовий варіант трудової у майбутньому, щоб в разі необхідності надати оригінал. Паперову трудову бажано притримати до пенсійного віку”.

Електронна трудова: правовий лікнеп

Електронний облік трудової діяльності працівників запроваджується з 10 червня цього року. Відтепер кожен громадянин може внести та переглянути відомості про свою трудову діяльність в Реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. За задумом, це спростить доступ до інформації про стаж працівника та дозволить системі автоматично призначати пенсії чи соціальні виплати без звернення людини.

“Це реформування всієї системи, наближення до європейських стандартів задля систематизації всієї документації. Тому зараз запроваджується багато подібних електронних сервісів”.

Наразі кожен охочий має можливість подивитися відомості про свою трудову діяльність в особистому кабінеті на сайті Пенсійного фонду в розділі “Електронна трудова книжка”. Щоправда, для цього необхідно мати електронний підпис.

Переваги електронної трудової книжки

“Особистий кабінет надає можливість бачити, контролювати особисті дані. Щодо нарахування заробітної плати, пенсії, свого страхового стажу. Формувати звернення щодо видачі довідок ОК-5, ОК-7 та довідки про страховий і трудовий стаж (довідка 9). Також своєчасно виявляти помилки, яких припустився страхувальник”.

“Надалі при нарахуванні пенсії враховуватиметься саме страховий стаж. Тому кожен може проконтролювати, чи сплатив роботодавець всі необхідні страхові внески, адже часто виникають нюанси. Наприклад, у паперовій трудовій книжці внесені всі дані: вас прийнято, вас звільнено. А вже при перегляді електронного сервісу виявляється, що за деякі місяці страхові внески до Пенсійного фонду можуть бути не сплачені”.

Дані в паперовій трудовій та електронній не збігаються. Що робити?

“Найкраще — звернутися до роботодавця офіційним листом для з’ясування ситуації. Можливо, при внесенні даних (звітування до Пенсійного фонду) бухгалтер припустився помилки (наприклад: неправильно написав цифру в ідентифікаційному коді). Після вашого звернення бухгалтер внесе коригування”.

Допускається ймовірність, що за певний період й справді можуть бути не сплачені внески. Тоді працівнику необхідно отримати від роботодавця пояснення. Потому громадянин може позиватися до суду або ж вимагати від роботодавця добровільно сплатити не сплачені внески.

Викидати паперову трудову чи ні?

Позбавлятися паперової трудової все ж не варто. Навіть після завершення п’ятирічного перехідного періоду подати дані до Пенсійного фонду про стаж можна буде, показавши паперову трудову книжку.

Пам’ятайте: після того, як у вас з’явиться електронна трудова, роботодавець має віддати власнику на зберігання паперову версію. Мусите зберегти її аж до виходу на пенсію.

Інформація із сайту novograd.city

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *