…І злітала в простір українська пісня

На Яблучного Спаса – 19 серпня – на березі біля плеса Уборті (в центрі Ємільчиного) пройшов фестиваль “Витоки Уборті медові-2015”. <p >Варто закцентувати, що цей творчий захід фактично “мандруючий”, бо ж щороку “рухається” різними населеними пунктами, які розташовані вздовж течії річки.

Програма фестивалю була насиченою і різноплановою: справжній театр вокалу від народного дитячого фольклорного ансамблю “Ордана” (м. Новоград-Волинський), гуртів “Цвіляночка” (Велика Цвіля), “Калина” (Мокляки), “Вербиченька” (Миколаївка), “Любисток” та “Чмілівчаночка” (Чміль), колективів “Намисто” і “Дозвілля” (РБК). Складовою свята стали й поетичні читання, презентація літератури етнографічних досліджень, виставки, зокрема, старовинних бортей (вуликів). Не оминулося й без пригощань-смаколиків для бажаючих!

Шкода, що глядачів було менше, ніж захід того заслуговував. І тут єдина причина – на надто вдалий вибір часу для його початку (16-00). Принаймні, о сьомій вечора, після закінчення трудового дня, фестиваль злітав би в простір не лише невимовним щемом української пісні та поетичного слова, а й громом аплодисментів за яскраве дійство від вдячних ємільчинців.

В. РОМАНЧУК,

“НТ” №21

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *